diaxoristiko2

DIAHORISTIKO

farmakeia

DIAHORISTIKO

O KAIROS

Πανελλήνια Ἕνωση Γονέων
γιά τήν Προστασία τοῦ Ἑλληνορθοδόξου Πολιτισμοῦ τῆς Οἰκογενείας καί τοῦ Ἀτόμου.
==================================================================================
Ἱδρυτής: π. Ἀντώνιος Ἀλεβιζόπουλος (+)
Πρόεδρος Πνευμ. Σ.: π. Κυριακός Τσουρός, Δρ. Θεολ. -Πρόεδρος Δ. Σ.: Κωνσταντῖνος Παπαχριστοδούλου, πτ. Θεολ.
Μεσογείων 429, 153 10 Ἁγία Παρασκευή (Τ.Θ. 60120), Τηλ.: 210 6396 665, Fax: 210 6082 219. www.ppu.gr
Αγία Παρασκευή, 22α Νοεμβρίου 2016.

Προς τον κ. Ιωάννη Σταθόπουλο,
Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής,
Fax: 213 2004529
Αξ. Κύριε Δήμαρχε,
Θα θέλαμε καταρχήν να σας συγχαρούμε για την αξιόλογη δραστηριότητα του Δήμου στους ποικίλους τομείς της ευθύνη σας και ειδικά στον τομέα του πολιτισμού και της άθλησης.
Ένα μόνο σημείο έχουμε να παρατηρήσουμε, το οποίο μας ανησύχησε έντονα, γιατί αφορά στην από ετών ένταξη της Yoga στα προγράμματα γυμναστικής του Δήμου.
Η γιόγκα, μέχρι πρότινος εκλαμβάνετο ως ένα σύστημα εκγύμνασης. Νεότερες όμως έρευνες -όπως κι από τα συγγράμματα ειδικών επιστημόνων αποδεικνύεται-, απέδειξαν ότι οι χρησιμοποιούμενες «ασκήσεις», αντί να ασκούν και να ενδυναμώνουν το σώμα -και γενικά των ανθρώπινο οργανισμό-, αντιθέτως το βλάπτουν σταδιακά και μακροπρόθεσμα. Αυτό οφείλεται στην εφαρμογή των στατικών στάσεων της γιόγκα (asanas), σε αντίθεση με άλλα συστήματα δυναμικής εκγύμνασης, όπως η Σουηδική γυμναστική ή η Αεροβική άσκηση (aerobics).
Η γιόγκα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν εφαρμόζεται σε παιδιά, καθώς συνεπάγεται και άλλους σωματικούς κινδύνους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η ίδια η Ένωση γιόγκα στην Αμερική δηλώνει ότι τα παιδιά κάτω των 16 ετών δεν πρέπει να την ασκούν, καθώς μπορεί να βλάψει το σώμα τους.
Πέραν των ανωτέρω θα πρέπει να σημειωθεί ότι γιόγκα δεν είναι τελικά ένα σύστημα γυμναστικής, όπως έχει καθιερωθεί να πιστεύεται, αλλά θρησκευτικό σύστημα, άρρηκτα δεμένο με την ινδουιστική λατρεία, με το οποίο επεδίωξαν και τελικά επέτυχαν να αλώσουν τον Δυτικό κόσμο, Ινδοί γκουρού και Θιβετανοί λάμα, από την αρχή ακόμη του προπερασμένου αιώνα, παρουσιάζοντας την θρησκευτική των πίστη, αρχικά ως φιλοσοφικό και υπαρξιακό σύστημα και τέλος ως γυμναστική.
Η «Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την Προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού της Οικογένειας και του Ατόμου» (Π. Ε. Γ.) είναι φορέας, που αριθμεί μερικές εκατοντάδες μέλη και ενημερώνει πολλές χιλιάδες αναγνώστες και δια του περιοδικού «ΔΙΑΛΟΓΟΣ», το οποίο εκδίδει σε 5.000 αντίτυπα, που αποστέλλονται δωρεάν προς όσους έχουν ενδιαφέρον για τα ποικίλα προβλήματα, που δημιουργούν οι «εναλλακτικές» πρακτικές και τα συστήματα υπαρξιακού επαναπροσανατολισμού σε ανυποψίαστους πολίτες.
Η Π. Ε. Γ. προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό στη χώρα μας επί θεμάτων αποκρυφισμού, μαγείας, εναλλακτικών «θεραπειών» (των λεγομένων σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών: «Ανορθοδόξων Θεραπευτικών Μεθόδων»- ΑΝ.ΘΕ.Μ.) και παραθρησκευτικών συστημάτων, μεταξύ των οποίων εντάσσεται και η γιόγκα.
Η Π. Ε. Γ. έχει ενημερώσει συχνά διαφόρους φορείς επί του θέματος της γιόγκα και του αποκρυφισμού γενικότερα και πάντα η ανταπόκριση υπήρξε άκρως θετική, εφ’ όσον η ενασχόληση με τις πρακτικές αυτές δεν προέρχεται από τις «θρησκευτικές» πεποιθήσεις των ασχολουμένων, αλλά είναι αποτέλεσμα του συρμού της εποχής και της λανθασμένης αντίληψης ότι «η γιόγκα είναι είδος γυμναστικής με θετικά αποτελέσματα».
Εν όψει των ανωτέρω, σας ζητούμε να προβληματιστείτε για την περαιτέρω ένταξη της γιόγκα στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, γιατί πέραν της διάδοσής της, η γιόγκα δημιουργεί κίνδυνο ένταξης ανυποψίαστων πολιτών και ειδικά των παιδιών στη λατρεία του Ινδουισμού με την εμπλοκή τους σε κάποια από τις πολλές γκουρουϊστικές οργανώσεις και σέκτες, που δρουν στη χώρα μας.
Θα θέλαμε, τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με Δελτίο Τύπου, στις 16 Ιουνίου 2015, απεφάνθη για την επικινδυνότητα της γιόγκα και το ασυμβίβαστό της με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.
Μετά τιμής,


Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Παπαχριστοδούλου

  • Δευτέρα
    8 Μαρτίου

    Θεοφυλάκτου Νικομηδείας, Ερμού