diaxoristiko2

DIAHORISTIKO

farmakeia

DIAHORISTIKO

O KAIROS

 

 

  

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλος ντύθηκε «Παπά Σούρας» στο καρναβάλι– Αντίδραση της Εκκλησίας (βίντεο)

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO >

Τις αντιδράσεις Mητροπολιτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας προκάλεσε η αμφίεση του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ  Β. Διαμαντόπουλου σαν ιερέα με την επιγραφή «Παπά Σούρας», ο οποίος με το δισκοπότηρο ανά χείρας επιχειρούσε να…  «κοινωνήσει» όσους συμμετείχαν στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Άργος Ορεστικό.
Σε δήλωση του ο Μητροπολίτης  Καστορίας κ. Σεραφείμ  ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ντρέπεται και λυπάται για όσους συμμετείχαν  «σ’αυτόν τον εξευτελισμό», αφήνοντας όμως έτσι αιχμές και για την τοπική βουλευτή  της ΝΔ που παρευρέθηκε στο καρναβάλι ,  ενώ έντονη ήταν η αντίδραση και του γνωστού για τη δράση του εναντίον της Χρυσής Αυγής Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος ανέφερε για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ : « Τά ὅρια τῆς ἐλευθεριότητας τά ὁρίζουν ὁ προσωπικός πολιτισμός τοῦ καθενός, ἡ αἴσθηση τοῦ σεβασμοῦ σέ ὅ,τι εἶναι ἱερό καί ὅσιο σέ μία κοινωνία, ἀκόμη καί ἡ διάκριση τῶν ἡμερῶν καί τῶν στιγμῶν μέσα στό χρόνο. Σέ αὐτά τά σημαντικά πράγματα ὁ κ. Βουλευτής περνάει τήν δική του «κρίση». Ἐάν αὐτά δέν τά καταλαβαίνει εἶναι ἀνόητος καί γι’αὐτό ἐπικίνδυνος. Ἐάν τά καταλαβαίνει εἶναι μοχθηρός ἀπέναντι στήν πίστη καί τήν καρδία τῶν χριστιανῶν τήν ὁποία συνειδητά ἐπεχείρησε νά πλήξει κρυπτόμενος πίσω ἀπό μία καρναβαλική ἐκδήλωση. Τόν συλλυποῦμαι βαθύτατα διά τόν πολιτισμό του!!!» .
Ο κ. Παύλος πρόσθεσε πετώντας το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δέν ξέρω ἄν μέχρι τή στιγμή αὐτή ἄν ὑπάρχει ἀντίδραση ἀπό τόν ἀρχηγό τοῦ κόμματος εἰς τό ὁποῖον ἀνήκει. Ἄν ὄχι, διερωτῶμαι ἁπλῶς: Μέ τέτοια πρόσωπα θά ἐπιχειρήσει νά κυβερνήσει τόν τόπο;».   Δήλωση με την οποία επέκρινε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.    Την «σάτιρα» του κ. Διαμαντόπουλου καυτηρίασε επίσης  η βουλευτής της ΝΔ  Μ. Αντωνίου (την οποία επιχείρησε να…  «κοινωνήσει» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ),  που  ανέφερε:    «Η ορθοδοξία, έχει αντέξει, στο πέρασμα των αιώνων, τις επιθέσεις από πολύ σκληρούς και σοβαρούς διώκτες. Ασφαλώς και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από το καρναβάλι – Διαμαντόπουλο, που προσπάθησε να την ευτελίσει.  Από την μεριά μου το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συλλυπηθώ θερμά για το ήθος και τον πολιτισμό του».
Από την πλευρά του, ο κ. Διαμαντόπουλος απαντώντας στους μητροπολίτες ανέφερε:  «Εδώ και πολλές δεκαετίες από την δημιουργία του ελληνικού κράτους κάποιοι από τους ιεράρχες της εκκλησίας έχουν μπερδέψει τον Σταυρό της Ορθοδοξίας με τον σταυρό των εκλογών και ποίμνιο τους με το εκλογικό σώμα. Ο λαός προφανώς καλείται κάθε φορά να επιλέξει τους πολιτικούς που θα τον κυβερνήσουν όχι καθ’ υπόδειξη κάποιου ιεράρχη, αλλά με βάση την πρόταση τους για την κοινωνία που θέλουν να δημιουργήσουν» .
Απαντώντας επίσης στη βουλευτή της ΝΔ,  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω facebook: «Η Αντωνίου μου επιτίθεται για το καρναβάλι, ενώ όλος ο κόσμος στην Καστοριά έχει δει και έχει ακούσει επιτόπου δηλώσεις της, που επικροτούν την παρουσία μου σε ένα τοπικό έθιμο κάτι που δεν καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι εκτός του Νομού, όπως ακριβώς είπε.Και πριν αλέκτωρ λαλήσει,μόλις είδε να μου επιτίθενται οι παράγοντες της εκκλησίας ,μυρίστηκε λεία,ως “πτωματοφάγο όρνεο”. Πραγματικά πιο “ασπόνδυλο” δεν γίνεται… Αυτοί μας κυβερνούν.»
 Πάντως, την «σάτιρα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν τόσο  η κριτική επιτροπή βραβεύσεων Καρναβαλιού του Άργους Ορεστικού, όσο και ο ίδιος ο δήμος, που  τη χαρακτήρισε «ανίερη».

04 Ιαν 2014


http://www.aftodioikisi.gr/kommata/o-vouleftis-tou-siriza-diamantopoulos-ntithike-papa-souras-sto-karnavali-antidrasi-tis-ekklisias-vinteo

.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Ιερείς Άργους Ορεστικού: ''Ντρεπόμαστε για το κατάντημα''

  
Βαθύτατη θλίψη αισθανόμαστε για την πρωτιά ασεβείας στο καρναβάλι της πόλης μας.
Κατάφεραν κάποιοι να γίνει γνωστή η περιοχή μας για την κακοήθεια και τη διακωμώδηση των ιερών της πίστης μας.
Η κατάσταση θυμίζει τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες όπου οι διώκτες των χριστιανών διακωμωδούσαν και χλεύαζαν τα ιερά των χριστιανών μυστήρια.
Τώρα το 2014 που καυχόμαστε για τον πολιτισμό μας, τι έγινε αρχίζει ένας άλλος διωγμός ;
Το ράσο για μας τους ιερείς και τον ορθόδοξο λαό είναι τιμημένο, αγιασμένο, ματωμένο από τον καθημερινό αγώνα της Εκκλησίας για τη στήριξη του κουρασμένου, αδικημένου και απογοητευμένου λαού.
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας είναι ότι πιο ιερό υπάρχει για έναν χριστιανό.
Είναι η παρουσία αυτού του Χριστού που παρατείνεται μέσα στους αιώνες. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πιστέψει κάπου.
Είναι όμως δείγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς να σέβεται ο καθένας την πίστη του άλλου.
Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να αγωνίζεται εναντίων της πίστης; Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να αγωνίζεται για το ξεθεμελίωμα κάθε ιερού;
Είναι δυνατόν ένας πολιτικός να δίνει τέτοιο παράδειγμα στους νέους που ψάχνουν πρότυπα;
Είναι δυνατόν ένας πολιτικός αντί να ασχολείται με τα τόσα προβλήματα του λαού να δημιουργεί νέα;
Αυτοί είναι οι επιστήμονες που θα μας βγάλουν από την κρίση; Ντρεπόμαστε για το κατάντημα.
Τέτοια φαινόμενα αξίζουν την αποδοκιμασία μας.
Πολλοί μέσα στους αιώνες πολέμησαν το Χριστό. Που είναι τώρα; Καιρός στην αρχή της νέας χρόνιας για περισυλλογή και μετάνοια…
Οι ιερείς των ναών π.Λεωνίδας Μπάρδος π.Πασχάλης Μουτζίκης π.Παύλος Γιαννάκης

 

 Δημιουργηθηκε στις Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2014
Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr - 12.10

 

 

  • Τετάρτη
    8 Απριλίου

    Αγάβου, Ρούφου, Ασυγκρίτου