diaxoristiko2
DIAHORISTIKO

farmakeia

DIAHORISTIKO

O KAIROS

ΣΧΟΛΙΟ-ΑΠΟΨΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ:Ακουσα ὅτι θα ἱδρυθοῦν ἀπό τό κράτος γραφεῖα, ὅπου θά δέχονται καταγγελίες γιά ρατσιστικές ἐπιθέσεις κλπ. Αὐτό μᾶς μάρανε! Τί στιγμή πού ἡ ἑλληνική κοινωνία (ὄχι βέβαια ὅλοι, καί ἐννοῶ τούς καταφερτζῆδες τοῦ συστήματος, πού πάντα θά ὑπάρχουν...) ΠΕΝΕΤΑΙ, τή στιγμή  πού ἀφανιζόμαστε ὡς ἔθνος μέ σχεδόν μισό ἑκατομμύριο ἐκτρώσεις τό χρόνο (ἀνεπίσημα στοιχεῖα, τά ἐπίσημα μιλοῦν γιά 100.000 χιλιάδες! ), ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ! ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ;


1 Με αφορμή την εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για τις εκτρώσεις και την παρέμβαση σε αυτήν του πατρός Σαράντη Σαράντου, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σχετική διδαχή του Γέροντος Παϊσιου,  και την παρέμβαση παρουσίασε το «Αγιορείτικο βήμα» χθες, σήμερα παρουσιάζει όσα έλεγε ο Γέρων για την τεκνογονία και τις εκτρώσεις.

Αναλυτικά:

Η ανθρώπινη λογική στο θέλημα του Θεού για την τεκνογονία *

Πολλές φορές ανδρόγυνα μού εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα της τεκνοποιίας και ζητούν την γνώμη μου. Άλλα σκέφτονται να κάνουν ένα-δυο παιδιά και άλλα θέλουν να αποκτήσουν πολλά παιδιά.
Αυτό όμως που τους συμφέρει είναι να αφήνουν το θέμα της τεκνοποιίας στον Θεό.Να εμπιστεύονται την ζωή τους στην θεία Πρόνοια και να μη βάζουν δικά τους προγράμματα.Πρέπει να πιστεύουν ότι ό Θεός, που φροντίζει για τα πετεινά του ουρανού, πολύ περισσότερο θα φροντίση για τα δικά τους παιδιά…

Μερικοί προσπαθούν πρώτα να τακτοποιήσουν όλα τα άλλα και ύστερα να σκεφθούν για παιδιά. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους καθόλου τον Θεό. Άλλοι πάλι λένε: «σήμερα είναι δύσκολη η ζωή· ένα παιδί φθάνει, γιατί και αυτό με δυσκολία το μεγαλώνεις», και δεν κάνουν άλλα παιδιά. Δεν καταλαβαίνουν πόσο αμαρτάνουν μ’ αυτήν την τοποθέτηση, γιατί δεν αφήνονται με εμπιστοσύνη στον Θεό. Ο Θεός έχει σπλάγχνα. Μόλις δη ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, δεν του είναι δύσκολο να μην τους δώση άλλα παιδιά.

Ξεκινούν πολλοί να παντρευτούν, χωρίς να σκεφθούν ότι πρέπει να έχουν και ως σκοπό να κάνουν παιδιά και να τα αναθρέψουν χριστιανικά. Δεν θέλουν πολλά παιδιά, για να μην έχουν σκοτούρες, και έχουν στα διαμερίσματα σκυλιά, γατιά….

Για πολλούς που ζουν κοσμικά η οικογένεια σήμερα δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό ή δεν παντρεύονται ή παντρεύονται και δεν κάνουν παιδιά ή σκοτώνουν τα παιδιά με τις εκτρώσεις, και έτσι μόνοι τους εξαφανίζουν το σόι τους. Δηλαδή μόνοι τους καταστρέφονται· δεν τους καταστρέφει ο Θεός. Ενώ οι πιστοί, που τηρούν τις εντολές του Θεού, δέχονται την θεία Χάρη, γιατί ο Θεός είναι υποχρεωμένος κατά κάποιον τρόπο να τους βοηθάη στα δύσκολα χρόνια που ζούμε…

Οι εκτρώσεις είναι φοβερή αμαρτία

- Γέροντα, κάποια κυρία σαράντα χρόνων, που έχει μεγάλα παιδιά, είναι έγκυος τριών μηνών. Ο άνδρας της την απειλεί πως, αν δεν κάνη έκτρωση, θα την χωρίση

- Αν κάμη έκτρωση, θα την πληρώσουν τα άλλα παιδιά τους με αρρώστιες και ατυχήματα. Σήμερα οι γονείς σκοτώνουν τα παιδιά με τις εκτρώσεις και δεν έχουν την ευλογία του Θεού. Παλιά, αν γεννιόταν ένα παιδάκι άρρωστο, το βάπτιζαν, πέθαινε αγγελούδι, και ήταν πιο ασφαλισμένο. Είχαν οι γονείς και άλλα γερά παιδιά, είχαν και την ευλογία του Θεού. Τώρα γερά παιδιά τα σκοτώνουν με τις εκτρώσεις και διατηρούν στην ζωή άλλα που είναι αρρωστημένα. Τρέχουν οι γονείς στην Αγγλία, στην Αμερική να τα θεραπεύσουν. Και συνεχίζεται μετά να γεννιούνται πιο άρρωστα, γιατί και αυτά, αν ζήσουν και κάνουν οικογένεια, μπορεί να γεννήσουν πάλι άρρωστα παιδιά, οπότε τι βγαίνει; Ενώ, αν γεννούσαν μερικά παιδιά, δεν θα έτρεχαν τόσο πολύ για το ένα, το άρρωστο, θα πέθαινε και θα πήγαινε αγγελούδι….

Πόσες χιλιάδες έμβρυα σκοτώνονται κάθε μέρα! Η έκτρωση είναι φοβερή αμαρτία. Είναι φόνος, και μάλιστα πολύ μεγάλος φόνος, γιατί σκοτώνονται αβάπτιστα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν οι γονείς ότι η ζωή αρχίζει από την στιγμή της συλλήψεως.


* Από το βιβλίο του Γέροντος «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ», εκδ. Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσ/νίκης.

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr

  • Δευτέρα
    28 Νοεμβρίου

    Στεφάνου οσιομάρτ., Ειρηνάρχου


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ