diaxoristiko2

DIAHORISTIKO

farmakeia

DIAHORISTIKO

O KAIROS

 

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ):

Χθες το πρωΐ, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε για να εκλέξει τα μέλη του προεδρείου  του, καθώς και τα μέλη κάποιων επιτροπών. Πρόκειται για μια κορυφαία συνεδρίαση, για την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του Δήμου γενικότερα.
Το πρωΐ της ίδιας ημέρας όμως, είχαν προγραμματισθεί από το Δήμο  εκδηλώσεις επ΄ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Κυριακής της Ορθοδοξίας, πέραν του εκκλησιασμού λόγω της ημέρας.  Ο δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γεράσιμος Βλάχος, όρισαν την ώρα της συνεδρίασης  έτσι ώστε να συμπέσει με τα παραπάνω.  Αποτέλεσμα ήταν, να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μόνον ο δήμαρχος (που σημειωτέον δεν ψηφίζει στις ψηφοφορίες), αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε να μετέχουν και να ψηφίσουν στη διαδικασία αυτή.
Πρόκειται για μεθόδευση, πολύ «φτηνή» ακόμη και για τον Γιάννη Σταθόπουλο και τον Γεράσιμο Βλάχο, αφού θα μπορούσαν να συγκαλέσουν το δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα (όπως όλες τις άλλες φορές) για να μπορέσουν να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Η δημοτική Αρχή έχει εισάγει άλλα «ήθη»,  ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι ντροπή και κατάντια.
Βασίλης Ζορμπάς
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας»
πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

...............................................................................


Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ): Ο Β. ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Β. Ζορμπάς, ως εκ της θέσεως του Δημάρχου την οποία υπηρέτησε, όφειλε να γνωρίζει ότι η συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων για τις λεγόμενες Δημαιρεσίες –εκλογή Προεδρείου και επιτροπών- γίνεται σε όλη τη χώρα το πρωί της πρώτης Κυριακής του Μαρτίου.
Εάν επιθυμούσε να τιμήσει την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα παρευρίσκετο και στην Εκκλησία και στο γεύμα που τελέστηκε μετά την Συνεδρίαση και που οργανώνει ο Δήμος κάθε χρόνο (το οποίο ο ίδιος είχε καταργήσει), όπως άλλωστε έκαναν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι μεταξύ των οποίων και από την παράταξή του.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό, ότι μας κατηγορεί επειδή συνέπεσαν τα δυο γεγονότα, η γιορτή και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Του επιστρέφω λοιπόν την «ντροπή και κατάντια».


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής


      Ιωάννης Ε. Σταθόπουλος

...................................................................................................
Βασίλης Ζορμπάς:

Θα συνιστούσα στο δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο, να σταματήσει να δικαιολογείται, κρυβόμενος πίσω από το τί κάνουν "οι άλλοι", αν και είναι δύσκολο να κόψει την παλιά του αυτή συνήθεια. Μεθόδευσε μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γεράσιμο Βλάχο, την ειδική συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες, την ώρα των εκδηλώσεων για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, για να μην μπορέσει να παραστεί κανένας άλλος εκτός απ΄ αυτόν. Τον καταγγείλαμε και τί απάντησε; Ότι όλοι οι δήμοι κάνουν το ίδιο. Τολμάει μάλιστα να με κατηγορήσει ότι έπρεπε να το ξέρω. Τον πληροφορώ, επειδή μάλλον δεν το ξέρει αν και δυόμισι χρόνια δήμαρχος, ότι ο νόμος δεν ορίζει ότι η συνεδρίαση πρέπει οπωσδήποτε να γίνει το πρωΐ, αναφέρει μόνο ότι πρέπει να γίνει την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου. Αν ήθελε, θα την συγκαλούσε το απόγευμα. Αλλά δεν ήθελε, για τους λόγους που προανέφερα.

 

.....................................................................................................

 

 Γ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Β. ΖΟΡΜΠΑ.


Παραδοσιακά στο Δήμο Αγ. Παρασκευής την Κυριακή της Ορθοδοξίας έχουμε:
α. Τον Εκκλησιαστικό εορτασμό.
β. Εκδήλωση του Δήμου για το νόημα της ημέρας.
γ. Γεύμα που παραθέτει ο Δήμος στους ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.
Ο πρ. Δήμαρχος Β. Ζορμπάς δεν παρέστη φέτος (αντίθετα με Συμβούλους πολλών παρατάξεων) ούτε στην Εκκλησία ούτε στο γεύμα του Δήμου, γεύμα που ο ίδιος είχε καταργήσει.
Με κατηγορεί, λοιπόν, (και με δεύτερη ανακοίνωσή του!) επειδή δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση του Δήμου λόγω της υποχρεωτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που φέτος ειδικά συνέπεσε χρονικά με την εκδήλωση, διότι, λέει, μπορούσαμε να την κάνουμε το απόγευμα της Κυριακής. Ενημερώνω ότι ΟΛΑ τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας συνεδρίασαν το πρωί της Κυριακής και οι πολίτες μπορούν να μας κρίνουν όλους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

.............................................................................................................
Βασίλης Ζορμπάς

Κάτι πρέπει να συμβαίνει με το δίδυμο Γιάννη Σταθόπουλου-Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Έχουν κι οι δυο κάποιες εμμονές και καλά θα κάνουν να το κοιτάξουν. Συνεχίζουν να βγάζουν κίτρινες ανακοινώσεις, ψευδόμενοι και λασπολογούντες. Και στον Σωτήρη Παπαμιχαήλ, τί να απαντήσει κανείς; Ποιός μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του και με τα λεγόμενά του; Το μόνο που θα ήθελα να του πω, είναι ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά. Γιατί άλλο είναι να διαγράφεται κάποιος από την παράταξή του γιατί κατήγγειλε πολιτικά ηθικά παραπτώματα κι άλλο να διαγράφεται γιατί διέπραξε ηθικά παραπτώματα. Όσο για τον Γιάννη Σταθόπουλο, νομίζω ότι πάει πολύ να με καταγγέλλει αυτός ότι δεν πήγα, λέει, στον εκκλησιασμό (εννοώντας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής). Αν δεν το ξέρει, την Κυριακή της Ορθοδοξίας λειτουργούν όλοι οι Ιεροί Ναοί. Και πώς γνωρίζει ότι δεν έπρεπε να παρευρίσκομαι από καθήκον σε φιλική οικογένεια, σε Ναό κοντινού μας Δήμου; Παρακολουθούσε όλους τους Ναούς; Αλλά δεν έπρεπε να περιμένω κάτι καλύτερο από έναν δήμαρχο, σε όλα "δήθεν" όπως οι σύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο, δεν μπορώ να περιμένω τη συγγνώμη του για τον κιτρινισμό του και την "γκαιμπελίστικη" νοοτροπία και τακτική του.

 

 

.................................................................................................
Γιάννης Σταθόπουλος

Ο πρώην Δημαρχος μου εκανε προσωπική επίθεση με υβριστικούς χαρακτηρισμούς και συνεχίζει υβριζων.Δεν θα τον ακολουθήσω.Απαντησα και απαντώ ήρεμα και χωρις χαρακτηρισμούς.Η πόλη μας και οι κάτοικοι της μπορουν να κρίνουν,οπως έγραψα στην ανταπάντηση μου.Εχουμε πολλη δουλεια καθημερινά και τιποτα δεν θα μας εκτρέψει των σκοπών και των έργων μας.Ο τρόπος με τον οποιο ο καθένας μας τίμησε τη μερα παρουσιάστηκε λεπτομερώς.Καλο βραδυ σε όλους.

 

 

  • Δευτέρα
    27 Σεπτεμβρίου

    Καλλιστράτου μαρτ., Ακυλίνης